ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

Η δήλωση συμμετοχής για το 2020- 21 είναι αυτή.

Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Ο κ.Δήμαρχος στο Γυμνάσιο Μυγδονίας

Στις 16/2/2015 η ομάδα ecomobility του Γυμνασίου Μυγδονίας κάλεσε στο Γυμνάσιο τον Δήμαρχο ή εκπρόσωπό του για να συζητήσουν πάνω στα προβλήματα που εμποδίζουν την προώθηση της οικολογικής μετακίνησης στους οικισμούς της Δημοτικής ενότητας Μυγδονίας του Δήμου Ωραιοκάστρου. Με το έγγραφο-πρόσκληση που στείλαμε ενημερώσαμε και για τα θέματα που θα θέλαμε να συζητούσαμε. Τα θέματα αυτά υπήρχαν και στην προηγούμενη ομάδα ecomobility του σχολείου μας , υπάρχουν σαν σημαντικά ευρήματα και στο δικό μας ερωτηματολόγιο, είναι πράγματι σοβαρά και δύσκολα να επιλυθούν  η ομάδα ecomobility εκτιμά όμως ότι υπάρχουν δυνατότητες επίλυσης για αυτό και επιμένει.
Η ανταπόκριση από πλευράς Δήμου Ωραιοκάστρου ήταν άμεση και στις 19/2/2015  δεχθήκαμε επίσκεψη στο σχολείο μας από την διοίκηση του Δήμου Ωραιοκάστρου με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Γαβότση Αστέριο τους αντιδημάρχους κ. Καραστερίου και Τσακαλίδη τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Καρύδη και τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Κοιτσίδη για να συζητήσουμε για τα θέματα της οικολογικής μετακίνησης στην περιοχή μας.
Η φωτογραφία είναι από την συνάντηση αυτή.

Στην αρχή της συνάντησης ο Αντιδήμαρχος κ. Καραστερίου μας ενημέρωσε για την πορεία του θέματος της αστικής συγκοινωνίας που ήταν το πρώτο σε ιεράρχηση θέμα της ομάδας. Η τροποποιημένη φετινή μας πρόταση ήταν τελικά και η πρόταση του Δήμου Ωραιοκάστρου και έχουμε βάσιμες ελπίδες για λύση του προβλήματος μάλιστα για πρώτη φορά ΟΑΣΘ και ΣΑΣΘ στην συνάντηση που είχαμε στο σχολείο παραδέχθηκαν ότι πράγματι  είναι θέμα η μεγάλη  καθυστέρηση πρόσβασης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης  της γραμμής της Μυγδονίας σε σχέση με την γραμμή του Λαγκαδά  που περνούν από το ίδιο σημείο χωρίς να συναντούνται πουθενά. Αυτό το πρόβλημα αποτυπώνεται στην παρακάτω απεικόνιση.
Στην συνέχεια έγινε συζήτηση για όλα τα θέματα , συζήτηση η οποία μας βοήθησε στο να κάνουμε τις τελικές μας προτάσεις  για τις οποίες θα ενημερώσουμε όλους τους σχετιζόμενους φορείς.
Τέλος θέλουμε να κάνουμε γνωστό , ότι γνωρίζουμε ότι καποιες από τις  προτάσεις μας μπορεί να είναι δύσκολο υλοποιηθούν αλλά όπως  πολύ σωστά είπε ο πρόεδρος  του Δ.Σ. κ. Καρύδης , "αλλοίμονο αν τα παιδιά σταματήσουν να ονειρεύονται και να διεκδικούν ένα καλύτερο αύριο" 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου